CZ 577 CZ 577 CZ 577


Artikelnummer:
CZ3106268-2

CZ 557

16 795 kr
Kaliber
System
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:

CZ 557 

Stocken har ”fullvuxna” mått utan att upplevas som klumpig. Stocken sägs vara specialdesignad för just denna modell. Man har valt att utforma greppanelerna efter samma mönster som på Lyxmodellen men med en mjuk känsla i greppytorna. Jag är lite tveksam om man lyckats särskilt väl med detta. Den som köper en CZ 557 Synthetic kanske inte sätter det estetiska i första rummet. Pistolgreppet har en lämplig handutfyllnad som ger ett bekvämt grepp. CZ har valt att inte plastbädda stocken. Rekylkrafterna tas upp på ett mycket bra sätt då precisionen är utmärkt.

Kallhamrad pipa

CZ 557 American har samma kallhamrade pipa som 557-serien i övrigt. Enligt fabrikens uppgifter har piporna genomgått tester med över 8 000 avfyrade patroner med ett minimum av skötsel. Kravet 8,5 centimeters spridning på 300 meter är en godkänd träffbild från ett standardgevär. Det är få jägare som under en livstid kommer upp i 8 000 skott med ett jaktgevär oavsett hur mycket man tränar och jagar. Antalet jägare och skyttar som däremot faller in i facket ”ett minimum av vård” är troligen rätt stort.

Magasin

Magasinsbotten är tillverkad i metall med en låsning som är snygg och fungerar väl. Magasinet rymmer fem patroner så kapaciteten är tillräcklig för de ändamål som studsaren är avsedd för. Matningen fungerade utan problem under mina provskjutningar.

Slutstycke

CZ har till sin 557 American valt samma slutstycke som i övriga 557-serien. Slutstycket har två låsklackar med utdragare och utstötare av samma modell som bland annat CG 1900 och Sako. En beprövad lösning som fungerar väl. Slutstycksgången är mycket bra och fungerade väl under testperioden. Att mekanismen är spänd indikeras i bakkant på slutstycket där man kan se en liten röd stålsprint som sticker ut. En bra säkerhetsdetalj. Slutstycket kan öppnas i säkrat läge för plundring. Detta innebär att slutstycket inte är spärrat i säkrat läge vilket kan vara besvärande om man oavsiktligt råkar rubba det ur sitt läge. När slutstycket ska tas ur mekanismen trycker man ner en tunn stålskiva som sitter ”gömd” under slutstyckets vänstra del Man måste dra ut slutstycket för att se stålskivan. För den som tycker om Mausers stora tangent ter sig kanske CZ:s lösning pillrig och besvärlig. Nu är det som det är och det är bara att acceptera, för fungerar gör det. Risken att man skulle komma åt det lilla stålblecket när man bär vapnet med öppet slutstycke kan jag inte se. CZ 557 American har mycket bra slutstycksgång som gör skyttet smidigt på löpande mål.

 Produkter
Kundtjänst

Välkommen att kontakta vår kundtjänst.

[email protected]
 

Vi svarar säkrast vardagar
kl 09.00-12.00, därefter i mån
av tid

0243-230504

Frågor gällande din order
kan också mailas till

[email protected]

Betalsätt