Artikelnummer:
NOR19520

.375 Holland & Holland Magnum

2 097 kr
Vikt/Typ
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:

 NORMA JAKT

 

.375 Holland & Holland Magnum Jaktammunition

19,4g/300gr Norma Oryx 20ptr
Vilt: Farligt vilt

När Holland & Holland konstruerade denna patron 1912 ansågs 9,52 mm kulor tillhöra lätt medelklass. Med den relativt hanterbara rekylen och moderna kuldesignen blev den snabbt den populäraste allroundpatronen för jakt i Afrika. På grund av det klena bröstet lade konstruktörerna till ett bälte. Detta bälte är inget annat än en bred rand med ett svarvat utdragarspår. Till skillnad från konventionella flänshylsor fungerar denna även bra i vapen med lådmagasin. Bältet gjorde faktiskt en sak till som visade sig betyda mer än vad konstruktörerna kunde tänka sig, det tillät att man kunde kalla den för det nästan sexiga namnet, ”Holland & Holland’s 375 Belted Rimless Magnum Express”. 

375 H&H Magnum kräver vapen med lång magnum-mekanism och dessa var från början ganska sällsynta och dyra. För att kunna använda billigare standard mausermekanismer, tog engelska vapenhantverkare bort material från framkanten av magasinet och bakom de nedre låsklackarna. Detta var dock ett kostsamt hantverk och 375 H&H-hylsan blev snabbt grunden till ett antal kortare magnumpatroner. 

Det är en slående likhet mellan 375 H&H och 30-06:ans kulbana och med en kula med bra ballistisk koefficient får man en förvånansvärt flack kulbana. 375 Holland & Holland är relativt vanlig vid älgjakt i Skandinavien. Det är dock i Afrika, med dess omfattande variation av stora jaktbara arter, som man kan utnyttja dess fulla potential. Med rätt typ av kulor kan den även användas till buffel- och elefantjakt, även om det till sådan jakt finns bättre alternativ.

 Produkter
Kundtjänst

Välkommen att kontakta vår kundtjänst.

[email protected]
 

Vi svarar säkrast vardagar
kl 09.00-12.00, därefter i mån
av tid

0243-230504

Frågor gällande din order
kan också mailas till

[email protected]

Betalsätt