Artikelnummer:
ST110067

Stabiloterm Trä djuptallrik-skål HEVEA

155 kr
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:

En vacker skål av trä, i skandinavisk design.
Skålen är utformad med ett handtag/öra som gör att det blir smidigare att äta när det inte finns något stadigt underlag.
Den är dessutom utrustad med en lädersnodd för enkel upphängning. Perfekt för utomhusäventyr.

 

Material och miljö

Hela serien är gjord av miljövänligt hevea trä.
Hevea är ett användbart plantageträ som producerar latex. När denna cykel avslutas, används biprodukten till träprodukter.

Hevea kallas ofta för ”rubber wood” eller ”gummi trä”.

Hevea odlas i stora plantager i Sydöstasien för utvinning av mjölksaften som är råvara för naturgummi. Denna tappas från de växande träden genom ett snitt i barken.

Efter 25-30 år blir dock produktionen av latex i trädet mycket lågt. Tidigare skulle det fällda gummiträdet brännas, eftersom det inte skulle användas vidare. Men numer återvinns träet från det fällda Heveaträdet och används i olika tillämpningar. De vanligaste användningarna av heveaträet inkluderar möbler, leksaker och köksartiklar. Avverkningen på befintliga plantager har ingen större inverkan på miljö eller befolkning.

Trä är en förnybar råvara och även om denna produkt tillverkas i Asien så har den en lägre påverkan på växthuseffekten jämfört med exempelvis en plastprodukt, när man ser till ett helhetsperspektiv. Det rymmer många produkter på en liten yta, vilket gör att båttransportens utsläpp per produkt blir relativt liten. Studier har visat att råmaterialet har den överlägset största inverkan på koldioxidavtrycket, medan transport och produktion inte alls har lika stor betydelse när det gäller jämförelse mellan plast och trä.

Tänk på att vårda din träprodukt, skölj av den och torka omgående, så håller den i generationer. Det är det bästa för miljön

 


Produkter
Kundtjänst

Välkommen att kontakta vår kundtjänst.

[email protected]
 

Vi svarar säkrast vardagar
kl 09.00-12.00, därefter i mån
av tid

0243-230504

Frågor gällande din order
kan också mailas till

[email protected]

Betalsätt